Η πιστοποίηση των εταιρειών παραγωγής τροφίμων σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000:2005 (πρώην HACCP) αποτελεί νομοθετική αλλά και πραγματική υποχρέωση, προκειμένου ο αυτοέλεγχος να διασφαλίσει την συμμόρφωση των τελικών προϊόντων στις νομοθετικές αλλά και εταιρικές προδιαγραφές.
Στο πλαίσιο αυτό η διενέργεια των απαραίτητων αναλύσεων με στόχο τον έλεγχο συμμόρφωσης των τελικών προϊόντων, αλλά και των πρώτων και βοηθητικών υλών, είναι καθοριστικός παράγοντας επιτυχούς τήρησης των απαιτούμενων προδιαγραφών υγιεινής και ασφάλειας.
Το εργαστήριο μας αποτελεί έναν αξιόπιστο συνεργάτη στο πεδίο αυτό. Ταυτόχρονα συνεργαζόμαστε στενά με τους πελάτες, προκειμένου να συνεισφέρουμε στην λύση οποιουδήποτε προβλήματος (είτε μικροβιολογικής, είτε φυσικοχημικής φύσεως) παρουσιαστεί στην παραγωγική τους διαδικασία, μέσα από την πολύχρονη εμπειρία στην βιομηχανία τροφίμων αλλά και μέσα από την αξιοποίηση των τελευταίων επιστημονικών δεδομένων.
Επίσης αναλαμβάνουμε την κατάρτιση πλάνου δειγματοληψίας με βάση τον όγο παραγωγής, σύμφωνα με τις επιστημονικές μεθόδους στατιστικού ελέγχου ποιότητας. Με τον τρόπο αυτό συνδυάζεται η μείωση του κόστους των απαιτούμενων αναλύσεων με τη μέγιστη αποτελεσματικότητα στην πρόληψη πιθανών ποιοτικών προβλημάτων.
Επιπλέον, στις υπηρεσίες του εργαστηρίου περιλαμβάνεται και ο προσδιορισμός της διάρκειας ζωής των τροφίμων (self life).
Νερό
Μικροβιολογική ανάλυση νερού:
- Ολικός αριθμός βακτηρίων 37oC
- Ολικός αριθμός βακτηρίων 22oC
- Ολικά κολοβακτηριοειδή
- Κολοβακτηριοειδή κοπράνων (Ε. Coli
- Στρεπτόκοκκοι κοπράνων (Εντερόκοκκοι)
- Θειοαναγωγικά κλωστρίδια
- Pseudomonas aeruginosa
Φυσικοχημικές αναλύσεις νερού:
Προσδιορισμός φυσικοχημικών παραμέτρων, όπως:
pH, αγωγιμότητα, ολική σκληρότητα, ελεύθερο χλώριο (Cl), ολικά διαλυμένα στερεά (TDS), Χλωριόντα (Cl-), Νιτρικά (ΝΟ3-), Νιτρώδη (ΝΟ2-), Αμμωνιακά (ΝΗ4+), Θειικά (SΟ42-), Σίδηρος (Fe), Mαγγάνιο (Μn), Aσβέστιο (Ca 2+), Mαγνήσιο (Μg 2+), Kάλιο (Κ), Νάτριο (Νa), Βόριο (Β)
Προσδιορισμός βαρεών μετάλλων και τοξικών ουσιών, όπως:
Μόλυβδος (Pb), Κάδμιο (Cd), Αρσενικό (As), Υδράργυρος (Hg), Χρώμιο (Cr), Κοβάλτιο (Co) , Κυανιούχα (CN-
Τρόφιμα και ποτά
Μικροβιολογικές αναλύσεις τροφίμων και ποτών:
- Ανίχνευση Salmonella spp.
- Listeria Monocytogenes
- Eντεροβακτηριοειδή
- Κολοβακτηριοειδή
- Ε. Coli
- Staphylococcus aureus
- Eντερόκοκκοι
- Θειοαναγωγικά κλωστρίδια
- Βάκιλλοι
- Ψευδομονάδες
Φυσικοχημικές αναλύσεις τροφίμων και ποτών:
- Υγρασία
- Ολ. Λιπαρά
- Πρωτείνες
- Αλάτι
- Αφλατοξίνες
- Ισταμίνη
- Προσδιορισμός βαρέων μετάλλων
- Έλεγχος νοθείας
- Βιταμίνες
- Υπολλείματα φυτοφαρμάκων
- Επισήμανση τροφίμων και ποτών
Απόβλητα
Φυσικοχημικές αναλύσεις σε απόβλητα βιολογικού καθαρισμού,όπως:
- pH
- αγωγιμότητα
- DO
- COD
- BOD5
- TSS